RI&E

WAT IS EEN RI&E?

RI&E staat voor risico-inventarisatie en -evaluatie. Met een RI&E breng je alle arbeidsrisico’s binnen je bedrijf of organisatie in kaart, zodat je aan de slag kunt met het wegnemen of verkleinen van deze risico’s. Het doel: zo min mogelijk gezondheidsklachten, verzuim en ongevallen. Want een gezonde en veilige werkplek zorgt voor meer werkplezier en een hogere productiviteit!

IS EEN RI&E VOOR MIJ VERPLICHT?

Als je medewerkers in dienst hebt, ben je werkgever en is een RI&E verplicht. Voor het niet hebben van een RI&E kun je direct een boete krijgen.
In 2021 wordt er vaker en strenger gecontroleerd door de Inspectie SZW, dus wees op tijd voorbereid.

WAT LEVERT EEN RI&E MIJ OP?

Als je actief bezig bent met het verbeteren van de veiligheid en gezondheid van je medewerkers, ben je ook bezig met het verhogen van werkplezier en productiviteit en het verlagen van gezondheidsklachten en verzuim. Het gaat dan niet alleen om klachten die morgen kunnen ontstaan, maar ook over klachten die pas over 20 jaar kunnen optreden. Door je medewerkers te betrekken bij de vraag ‘hoe kunnen we veiliger, gezonder en béter werken?’ draag je bovendien bij aan een gezonde en positieve werkcultuur!

KAN FACTS OPLEIDINGEN & DIENETVERLENING MIJ HELPEN BIJ HET OPSTELLEN VAN EEN RI&E?

Ja natuurlijk kunnen wij u helpen bij het opstellen van een RI&E. Samen met de preventiemedewerker doorlopen wij alle stappen van de RI&E.

Als je een ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging hebt, kunnen deze ook met je meedenken (naast het instemmingsrecht dat zij al hebben).